Bilgisayar Uygulamalı Temel İstatistik Kursu

Bilgisayar Uygulamalı Temel İstatistik için kurs kayıtlarımız başlamıştır. Kursla illgili detaylara ve kayıt formuna ulaşmak için lütfen tıklayınız...

Kurs Hakkında Bilgiler

Bu kursun amacı sosyal bilimlerde veri analizi konusunda araştırmacılara genel istatistiksel bilgileri kuramsal ve uygulamalı olarak kazandırmaktır. Bu doğrultuda katılımcılara bilimsel araştırmalarda veri toplama, veri analizi ve raporlama süreçlerinin temel uygulamaları gerçek araştırma verileri üzerinden yapılacak çalışmalar ile aktarılacaktır.

Kurs ücreti 600TL 'dir. Kurs ücreti Ege Üniversitesi öğrencileri, akademik ve idari personeline %20 indirim uygulanarak 480TL 'dir.

Bu kursun açılabilmesi için minimum 10 kişinin 11 Ekim 2019 tarihine kadar ön talep oluşturması beklenecektir. Kurs kesin kayıt ve ödeme işlemleri  14-18 Ekim 2019 tarihlerinde yapılacaktır. Kesin kayıt işlemleri için gerekli bilgiler,  kursiyerlerin ön kayıt formunda belirttikleri e-posta adresleri yoluyla, 14 Ekim 2019 Pazartesi günü gönderilecektir.

Kurs maksimum kontenjanı 20 kişidir.

Kurs Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Tahsin Oğuz BAŞOKÇU tarafından verilecektir.

Kurs 24.10.2019 ile 14.11.2019 tarihleri arasında, her hafta 3 saatlik bir oturum olmak üzere toplamda 12 saattir.

Dersler Sanal Sınıf üzerinden eş-zamanlı uzaktan öğretim yoluyla yürütülecektir.

Yapılan canlı dersler kayıt altına alınacaktır. Kursiyerlerin ders tekrarı yapabilmeleri amacıyla derslerden sonra ders kayıt linkleri paylaşılacaktır. Kursiyerler kurs tamamlanana kadar ders kayıt videolarına erişebilecektir.

Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere EGE-UZEM tarafından kurs katılım belgesi verilecektir. Kursiyerlerin kurs katılım belgesi alabilmeleri için canlı derslere en az %50 oranında katılım göstermeleri ve öğretim üyesi tarafından belirtilen zaman diliminde proje ödevlerinin tamamını göndermeleri gerekmektedir.

Kursiyerler ders saatlerinde kendilerine temin edilen kimlik bilgileri ve şifreleri ile internet ortamından kurs ortamına dahil olacaklardır. Bu nedenle kursa kayıt yaptıracak kişilerin dersleri sorunsuz takip edebilmesi için en az 5Mbps indirme ve 1Mbps yükleme bağlantı hızına sahip bilgisayara ihtiyacı olacaktır.
Kursiyerlerin eğitime katılacakları bilgisayarlarında EXCEL ve SPSS programlarının kurulu olması gerekmektedir.
Ders sırasında eğitmen-kursiyer etkileşiminin üst düzeyde olabilmesi için kursiyerlerin 1 adet kulaklı mikrofon (headset) ile 1 adet web kameraya sahip olmaları önerilmektedir.

Kurs İçeriği

1.            Modül (120 dk)

• Değişken ve ölçek türlerinin tanıtılması
  • SPSS programında veri girişi ve veri aktarma aşamaları